Începând cu 1 august, s-ar putea să plătim mai scump pentru energia electrică. Doi furnizori de electricitate, „Union Fenosa” și „FEE Nord” au cerut majorări de tarife de la ANRE.

Astfel, cei care se alimentează de la „Union Fenosa” ar putea plăti cu 15 bănuți mai mult pentru energie, iar consumatorii din nordul țării – cu 42 de bani mai mult. Ambele companii au invocat pierderi care s-au cifrat în șapte luni ale anului curent la 100 de milioane de lei, dar și faptul că s-a scumpit dolarul și prețul la energia de import.

Directorii ANRE nu ne-au răspuns la telefon, iar unul dintre ei, Ștefan Creangă, ne-a spus că este în afara țării și nu poate vorbi.

Totuși, conform metodologiei, ANRE are la dispoziție 6 luni pentru a decide dacă acceptă cererea de majorare sau nu. Înainte de formarea unui nou Guvern, Igor Dodon a averizat că ar putea crește și prețul la gaz, din cauza relațiilor tensionate dintre Kiev și Moscova.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!