/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Energia electrică s-ar putea scumpi. Doi furnizori cer ANRE-ului majorări de tarife

missing
12 iulie 2019, ora 07:24

Începând cu 1 august, s-ar putea să plătim mai scump pentru energia electrică. Doi furnizori de electricitate, „Union Fenosa” și „FEE Nord” au cerut majorări de tarife de la ANRE.

Astfel, cei care se alimentează de la „Union Fenosa” ar putea plăti cu 15 bănuți mai mult pentru energie, iar consumatorii din nordul țării – cu 42 de bani mai mult. Ambele companii au invocat pierderi care s-au cifrat în șapte luni ale anului curent la 100 de milioane de lei, dar și faptul că s-a scumpit dolarul și prețul la energia de import.

Directorii ANRE nu ne-au răspuns la telefon, iar unul dintre ei, Ștefan Creangă, ne-a spus că este în afara țării și nu poate vorbi.

Totuși, conform metodologiei, ANRE are la dispoziție 6 luni pentru a decide dacă acceptă cererea de majorare sau nu. Înainte de formarea unui nou Guvern, Igor Dodon a averizat că ar putea crește și prețul la gaz, din cauza relațiilor tensionate dintre Kiev și Moscova.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram