Fostul premier Vlad Filat, ex-președinte al Partidului Liberal Democrat, spune că funcția de procuror general în care candidat era Valeriu Zubco, a fost vândută contra sumei de două milioane de euro. Despre aceasta l-au anunțat deputații pe atunci în Parlament Veaceslav Untilă și Veaceslav Platon, care au încercat să împiedice această numire. Declarațiile au fost făcute într-un interviu exclusiv pentru TV8.

Potrivit lui, înainte de formarea Alianței pentru Integrare Europeană 1, seara târziu, la el acasă au veni cei doi deputați, Veaceslav Untilă și Veaceslav Platon, și i-au spus că s-a decis vânzarea funcției de procuror general cu suma de 2 milioane de euro și că pretendentul era din partea lui Serafim Urecheanu, dar de fapt, din partea lui Vladimir Plahotniuc – Valeriu Zubco.

„Ei au încercat să împiedice această numire. Eu, după întâlnirea cu ei, am avut o discuție cu ambasadorul american care mi-a spus că este grav, dar „voi decideți”, a declarat Filat.

Fostul premier spune că relația cu fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc niciodată nu a fost una simplă. Potrivit lui, cei doi vedeau lucrurile diferit. Vlad Filat spune că el avea viziuni largi de guvernare, iar „adversarul” lui politic avea interese foarte înguste, de exemplu, să-și numească oamenii lui în diferite domenii care îl interesau.

Politicianul spune că nu avea frică de Plahotniuc „Dacă îmi era frică, pleacam din Republica Moldova încă după „Pădurea Domnească”, a spus Filat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!