/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A fost deblocată asistența financiară din partea UE. Peste 14 milioane de euro urmează să ajungă în Moldova

missing
15 iulie 2019, ora 19:05

Ministrul de externe, Nicu Popescu, a anunțat astăzi pe rețelele de socializare că asistența financiară din partea Uniunii Europene a fost deblocată, iar în următoarele zile peste 14 milioane de euro urmează să ajungă în Republica Moldova.   

“Mă bucur să anunț astăzi reluarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova! Vreau să îi mulțumesc domnului Johannes Hahn, comisar european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, pentru această veste foarte bună pe care a dat-o astăzi tuturor cetățenilor țării noastre!

Suma de 14,54 milioane de euro care urmează să ne ajungă în zilele următoare ne confirma faptul că deblocarea asistenței financiare este o dovadă a sprijinului pe care Uniunea Europeană ni-l acordă nouă, Republicii Moldova, că urmare a încrederii în măsurile deja întreprinse de către noul Guvern de la Chişinău dar și pentru încurajarea programului de reforme, pe care ni le-am propus să le aplicăm cu succes”, a scris Ministrul pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram