/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Biroul Migrații și Azil vine cu precizări referitor la interdicția impusă unionistului George Simion de a intra pe teritoriul Republicii Moldova

missing
15 iulie 2019, ora 17:19

Biroul Migrații și Azil a venit cu precizări după ce câțiva susținători a unionistului George Simion a cerut să-i fie anulată interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, într-un comunicat publicat pe site este menționat că decizia privind declararea unionistului drept persoană indezirabilă în Moldova poate fi anulată doar de către instanța de judecată, iar cererea de chemare în judecată cu privire la anularea deciziei se află pe rol la Judecătoria Chișinău.

„Domnul Simion George-Nicolae, prin Decizia BMA al MAI, la 01.10.2018 a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 5 ani, în baza demersului structurii responsabile de securitatea statului.
Menționăm că în corespundere cu lit. h) alin. (1) art. 10 din Legea 753/1999, demersurile structurii responsabile de securitatea statului sunt executorii pentru autoritățile publice, inclusiv pentru MAI.
Decizia privind declararea cetățeanului străin drept persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova în speță poate fi anulată doar de către instanța de judecată.
Decizia și căile de atac ale acesteia au fost aduse la cunoștință dlui Simion George-Nicolae, care, la 19.10.2018, și-a realizat dreptul de sesizare a instanței prin intermediul avocatului său.
În prezent cererea de chemare în judecată cu privire la anularea deciziei în privința dlui Simion George-Nicolae, declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, se află pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani
”, se arată în comunicatul Biroului Migrație și Azil.

Azi,câțiva unioniști s-au adunat la un flashmob în fața Ministerului Afacerilor Interne. Aceștia cer ca interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a lui George Simion să fie anulată. Ei mai spun că au lansat și o petiție în acest sens. Până azi, documentul fiind semnat de două partide și două asociații obștești, spune Vlad Bilețchi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram