/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Noile minuni ale lumii! Locuri fascinante adăugate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

15 iulie 2019, ora 07:29

Legendarul oraș Babilon a fost inclus zilele trecute pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dar și alte locuri fascinante din India, Islanda și Macedonia, care acum așteaptă atât vizitatori, cât și investițiile autorităților în conservare și restaurare.

JAIPUR din India, supranumit „Orașul Roz”, face parte, oficial, din zestrea culturală a planetei. Aflat într-o dezvoltare continuă, datorită proiectelor desfășurate constant de oficiali, Jaipur este capitala şi cel mai mare oraş din regiunea Rajasthan. Metropolă specific indiană, în care cultura şi tradiţiile se regăsesc la fiecare la pas, Jaipur a fost construit în secolul al XVIII-lea şi a devenit imediat o atracţie turistică majoră atât pentru localnici, cât şi pentru străini. Orașul face parte din „Tringhiul de Aur” al Indiei, alături de Agra și Delhi.

Mult avansat faţă de celelalte mari oraşe ale Indiei, din punctul de vedere al infrastructurii, Jaipur este un oraș surprinzător, care atrage anual milioane de vizitatori, scrie Digi24.ro.

Mai aproape de R. Moldova, regiunea lacului OHRID, care se întinde pe suprafețe din Albania și Macedonia, și-a câștigat locul printre siturile de interes pentru UNESCO. Menționată pentru moștenirea sa naturală și culturală, zona cuprinde o biserică creștină ridicată în secolul al VI-lea și, în apele puțin adânci din preajma malurilor lacului, urme ale unor locuințe lacustre preistorice.

Nu doar locuri încărcate de istorie sau construcții impresionante au stârnit interesul UNESCO, ci și zone în care natura este de-a dreptul fascinantă. Este cazul parcului național VATNAJOKULL din Islanda, creat în anul 2008 și care acoperă 14% din întreaga țară. Locul nu duce lipsă de vulcani, cutremure, ghețari care se topesc, peșteri, cratere și activitate geotermală, astfel că este un permanent spectacol. În motivarea includerii pe lista Patrimoniului Mondial, parcul este descris drept „o zonă cu contradicții naturale neliniștitoare, dar și cu o armonie încântătoare”.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram