/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

UPDATE // Compania Kroll promite să vină cu un alt răspuns la solicitarea TV8

15 iulie 2019, ora 15:52

UPDATE // Contactată repetat, recepția din Londra a companiei Kroll nu a putut confirma că acesta este un răspuns oficial al instituției. Despre Veronica Crippa, cea care ne-a trimis pe mail răspunsul din numele companiei Kroll, spun că nu figurează în lista angajaților instituției.  Kroll promite să revină în scurt timp cu alt răspuns la solicitarea TV8.

Potrivit căutărilor noastre, Veronica Crippa ar fi angajata unei companii italiene de comunicare. Și adresa de mail de la care am recepționat mesajul era una corporativă. Veronica Crippa nu a mai răspuns ulterior la telefon pentru precizări și nici la mesajul trimis repetat pe mail nu am primit un răspuns.

 

 

„Compania Kroll nu oferă comentarii la cazurile în care este implicată în calitate de consultant”. Asta au răspuns reprezentanții Kroll, fiind contactați de TV8 pentru o reacție la scurgerile de informații care au fost făcute la sfârșitul săptămânii trecute de către Renato Usatîi, care a prezentat două părți ale Raportului Kroll 2.

Reporterul TV8 a mai întrebat dacă există alte părți ale raportului Kroll 2,  așa cum anunța Usatîi și dacă instituția a inițiat vreo procedură pentru a sancționa autoritățile R. Moldova după ce au fost încălcate clauzele de confidențialitate incluse la semnarea contractului cu Kroll. Ambele întrebări au rămas fără răspuns.

În această dimineață, președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru frauda bancară, Alexandru Slusari, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că reprezentanții Kroll ar fi supărați că cele două părți ale raportului au ajuns în spațiul public, fiind prezentate vineri de Renato Usatîi.

Slusari a cerut explicații de la Procuratura Generală privind scurgerile de informații. La rândul lor, reprezentanții instituției susțin că nu au avut vreo atribuție în acest proces pentru că nu a deținut niciodată raportul Kroll 2, acesta fiind doar la Banca Națională și la Procuratura Anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram