Andrei Năstase a intrat din nou în vizorul organizațiilor de media. ONG-urile au condamnat faptul că demnitarul a interzis unui jurnalist să ia parte la conferințele de presă ale ministerului de Interne, pentru că a fost condamnat penal. Ministrul nu ne-a răspuns la telefon pentru comentarii. Iar jurnalistul a precizat că oricum va merge la conferințele poliției.

„Cred că aici trebuie să închidem acest briefing. – Vă mulțumim și vă așteptăm și la alte briefinguri.  – Dumneavoastră cine sunteți? – Ungureanu Vadim, de la deschide.md. Sunteți cumva cel condamnat penal? – Am fost condamnat într-un dosar comandat de Dorin Recean. – Am să rog serviciul de presă să se asigure că la conferințele de presă ale noastre, să nu mai fie prezenți în sală condamnați penal. – Wow, d-voastră ați fost deranjat de faptul că am fost condamnat într-un dosar penal?”

Nu poate el să interzică prezența unui jurnalist la o conferință de presă. Desigur că am să merg și la celelalte evenimente organizate de MAI și IGP. MAI nu este SRL sau companie privată, este instituție publică”, Vadim Ungureanu, jurnalist, deschide.md.

După acest incident, organizațiile de media au emis un comunicat prin care critică un astfel de comportament din partea unui demnitar.

Ne exprimăm dezacordul față de astfel de declarații, venite din partea unui demnitar public. Faptul că o persoană a avut dosar penal nu poate constitui argument de a fi oprit de la o conferință de presă.

(CJI declaratie) Astfel, organizațiile media cerut ministrului Afacerilor Interne să nu restricționeze prezența jurnaliștilor la evenimentele organizate de IGP și MAI și au reamintit că prezumția nevinovăției trebuie respectată până la o condamnare definitivă. Andrei Năstase nu a venit cu o reacție deocamdată. Jurnalistul Vadim Ungureanu a fost condamnat în primă instanță pentru corupere activă, decizie pe care a atacat-o la Curtea de Apel anul trecut. Anterior, și PD a interzis echipei TV8 să intre în sediul partidului. Andrei Năstase este unul dintre politicienii care au apărut pe panoul Inamicul Presei, elaborat de CJI în mai, de ziua libertății presei, pentru că a agresat verbal jurnaliști, în mare parte, de la instituțiile ce aparțin lui Vlad Plahotniuc.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!