/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cine va fi președinte la „Moldovagaz”

16 iulie 2019, ora 12:55

Candidatul actualei guvernări la funcția de președinte al Consiliului de Administrație al „Moldovagaz” este Vadim Ceban, anunță șeful statului Igor Dodon. Ceban este în prezent bașcan interimar al Găgăuziei.

Astăzi a avut loc o întrevedere între ministrul Economiei și Infrastructurii,  Vadim Brînzan, candidatul propus la „Moldovagaz” și președintele Igor Dodon, în cadrul căreia s-a discutat despre asigurarea funcționării eficiente a sistemului de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor.

„Există informație preventivă despre diferite scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general, și în stucturile „Moldovagaz”, în particular, care au impact semnificativ asupra costurilor interne și, implicit, asupra tarifelor la gaze. În acest context, am solicitat întreprinderea acțiunilor imediate de eliminare a schemelor respective, identificarea rezervelor interne de diminuare a costurilor în cadrul acestei întreprinderi strategice pentru țara noastră. Sunt convins că aceste rezerve pot fi identificate, diminuînd astfel presiunea asupra tarifelor pentru consumatorii finali”, a declarat Dodon.

Ministrul Vadim Brînzan a vorbit despre solicitările întreprinderilor energetice către ANRE pentru majorarea tarifelor pentru consumatorii finali, fiind invocate argumente ce țin de majorarea prețului de import al gazelor naturale.

Igor Dodon anunță că va pleca mâine la Moscova pentru a iniția negocieri cu autoritățile Rusiei, cu scopul obținerii unor reduceri la prețul de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram