/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Funcțiile de judecător la CSJ rămân vacante. Niciun candidat nu a acumulat numărul necesar de voturi la CSM

missing
16 iulie 2019, ora 10:31

Cele șase fotolii de judecător la Curtea Supremă de Justiție au rămas vacante. Candidații care s-au înscris în concurs nu au acumulat numărul necesar de voturi la ședința de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia CSM poate fi atacată în instanța de judecată, a precizat președintele structurii Victor Micu.

Pentru funcțiile de judecător al CSJ au optat trei actuali magistrați de la Curtea de Apel Chișinău, doi de la Judecătoria Chișinău și unul de la Edineț.

 

Precizăm că Ministerul Justiției intenționează să restructureze Curtea Supremă de Justiție și urmează să fie disponibilizați mai mulți magistrați, a anunțat ministra Olesea Stamate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram