Fostul prim-ministru Vlad Filat afirmă că i s-a propus cu ceva timp în urmă să fie grațiat, dar nu a acceptat oferta. Aceasta ar fi venit de la Vladimir Plahotniuc. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV.

Întrebat ce avea să primească Plahotniuc în schimb, dacă îl scotea din închisoare, Filat a spus: „Nimic. Să arate că este bun”.

Acesta a precizat că a refuzat oferta, pentru că grațierea înseamnă de fapt să-ți recunoști vinovăția, iar el se declară nevinovat.

Fostul prim-ministru mai spune că nu a comunicat cu actuala guvernare, deși se vehiculează că aceasta ar intenționa să-l elibereze din penitenciar. „Nu au dorit să comunice”, a punctat Filat, precizând că nici membrii Comisiei parlamentare de securitate nu au trecut pe la el când au fost în vizită la penitenciarul 13, pentru a se întâlni cu Gheorghe Petic.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!