Consiliul Superior al Magistraturii  a decis să extindă termenul în care pot fi depuse dosare la concursul anunțat pentru desemnarea a doi judecători la Curtea Constituțională. Cei interesați pot depune actele până la data de 23 iulie.

Totodată, CSM a decis astăzi să stabilească și criterii suplimentare de selecție a candidaților la concurs. Dosarele persoanelor înscrise în cursă vor fi analizate de membrii CSM la 30 iulie, când se vor întruni în ședință pentru a desemna doi magistrați la Curtea Constituțională.

În timpul ședinței de astăzi a CSM, unul dintre candidați, Domnica Manole, a cerut să fie prelungit concursul, pentru ca societatea civilă să aibă timp să studieze dosarele candidaților și să se expună.

„Pe Corneliu Gurin l-ați promovat la Curtea Constituțională pe sub masă. Ați comis atunci un abuz al legii. Azi cer să fie respectate prevederile legii privind transparența în procesul decizional”, a spus Manole.

Pe de altă parte, un alt candidat Teodor Cîrnaț a cerut să fie desemnați astăzi judecătorii la CCM, pentru că transparență a fost la concursul anunțat de CSM. „Autoritatea este obligată în timp de 15 zile să numească judecătorii la CSM. Trebuie să respecte buchia legii. Transparență a fost. Dosarele au fost publicate la momentul când au parvenit”, a motivat Cîrnaț.

Până acum, la concursul CSM și-au depus dosarele 14 persoane.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!