/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Are sau nu Vlad Plahotniuc cetățenia cehă? Răspunsul lui Andrian Candu

missing
16 iulie 2019, ora 15:28

Informația privind faptul că fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc ar deține cetățenie cehă este falsă, afirmă deputatul democrat Andrian Candu. Politicianul a precizat că atunci când o persoană deține cetățenie cehă, nu are dreptul să dețină o încă o cetățenie. 

Prima dată am citit și eu așa ceva. Din câte cunosc domnul Plahotniuc nu are cetățenie cehă. Cetățenia cehă nu se obține atât de simplu. Și asta vă spun din câte eu cunosc. Dacă eu cumva aș încerca să iau cetățenia cehă, chiar dacă în familie am deja patru cehi, copii și soția. Cel care își ia cetățenia cehă trebui să renunțe absolut la toate cetățeniile. Deci asta este imposibil”, a spus deputatul Partidului Democrat, Andrian Candu.

Anterior, deputatul ACUM Dumitru Alaiba a făcut public un certificat care atestă că un cetățean al Cehiei cu numele Vladimir Plahotniuc, născut în 1966 ca și politicianul moldovean, a încercat să înregistreze o companie în Marea Britanie pe 4 iunie curent.

Presa a scris că Vladimir Plahotniuc avea cetățenia României, sub numele de Vlad Ulinici, dar și cetățenia Federației Ruse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram