/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Curtea de Conturi va iniția urgent audituri pe patru cazuri de privatizare

missing
17 iulie 2019, ora 11:18

Curtea de Conturi va verifica urgent cum s-au desfășurat procedurile de privatizare în patru cazuri ce vizează: Aeroportul Internațional Chișinău, compania „Air Moldova”, întreprinderea „Tutun CTC” și întreprinderea „Stațiile și Gările Auto”. Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a decis astăzi să îngusteze misiunea de audit a Curții de Conturi la aceste cazuri, deși anterior deputații ceruse instituției să verifice tot procesul de privatizare care s-a desfășurat în perioada 2013-2019.

Deputații așteaptă rapoartele Curții de Conturi în aceste cazuri în următoarele luni, iar restul misiunilor de audit pentru celelalte contracte de privatizare pe care le-a semnat statul în ultimii 6 ani vor fi efectuate la anul.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, a precizat că Curtea de Conturi trebuie să-și prevadă în bugetul pentru anul 2020 bani pentru efectuarea auditului în toate cazurile de privatizări și să înceapă lucrul.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram