/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Dodon și Kozak au analizat la Moscova mai multe probleme economice

missing
17 iulie 2019, ora 17:13

Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu viceprim-ministrul Federației Ruse Dmitri Kozak  și au discutat pe marginea mai multor chestiuni economice.

S-a vorbit despre eliberarea autorizațiilor de transport și extinderea listei agenților economici ce livrează conserve și produse vinicole în Federația Rusă și posibilitatea extinderii listei de mărfuri moldovenenști care ar putea fi exportate fără taxe vamale în Rusia.

Oficialii au analizat și solicitarea autorităților de la Chișinău prin care s-au cerut reduceri la tarifele pentru gaze, începând cu ‪1 septembrie curent, însă Igor Dodon nu precizează nimic despre opinia autorităților ruse la acest subiect.

Chiar dacă nu a fost numit oficial în funcție, la Moscova a mers și candidatul propus la funcția de director al „Moldovagaz”, Vadim Ceban, care a fost prezentat oficialilor ruși.

Un alt subiect al discuțiilor a ținut de problematica transnistreană.  „Am făcut un schimb de opinii vizavi de rezultatele întrevederii cu reprezentanții mediatorilor și observatorilor din cadrul formatului “5+2”: Rusia, Ucraina, OSCE, SUA și UE. Am subliniat faptul că prioritățile stabilite în procesul reglementării transnistrene pentru perioada următoare au drept scop intensificarea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol. În context, mi-am exprimat speranța că eforturile comune ale mediatorilor și observatorilor vor deschide noi perspective pentru organizarea unei reuniuni în formatul de negocieri “5+2”, preconizată preventiv pentru prima jumătate a lunii octombrie curent”, a scris Dodon pe facebook.

În perioada ‪20-21 septembrie 2019, la Chișinău urmează să se desfășoare cel de-al doilea Forum Economic moldo-rus.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram