Un cetățean al Uzbekistanului și altul al Ucrainei au fost reținuți de polițiștii de frontieră. Oamenii legii au găsit în mașina ucraineanului o grenadă.

Cetățeanul Ucrainei, în vârstă de 41 de ani, a încercat să intre în R. Moldova prin punctul de trecere Palanca. În mașina acestuia a fost identificată o grenadă de mână F1 – de instruire. Aceasta era ascunsă în husa de protecție a ușii șoferului.

Mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere, iar grenada transmisă autorităților competente. Ilegalitatea comisă de ucrainean este investigată în continuare de către Serviciul Vamal.

Cetățeanul din Uzbekistan a fost reținut la un kilometru de frontieră cu Ucraina, după ce polițiștii au fost sesizați de populația locală. Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tudora a acționat în zona de responsabilitate  și a observat tânărul în timp ce se îndrepta spre ieșirea din țară, ocolind punctul de trecere din apropiere.

Reținut de polițiști, bărbatul a refuzat să colaboreze cu polițiștii de frontieră în elucidarea faptei sale și se considera nevinovat în acțiuni. În rezultatul cercetărilor suplimentare s-a aflat că bărbatul n-ar fi la prima tentativă de a ajunge Ucraina. Anterior, acesta a încercat pe căi legale să traverseze frontiera, însă autoritățile ucrainene i-au refuzat intrarea în țară pe motiv că nu întrunea condițiile legale.

Poliţiştii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!