Biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din localitatea Grinăuți-Moldova, raionul Ocnița, a fost cuprinsă de flăcări în după-amiaza zilei de ieri. Potrivit pompierilor, în urma incendiului a ars acoperișul bisercii, bunurile materiale din interior, iar unele încăperi au fost inundate cu fum.

„La fața locului au fost îndreptate cinci autospeciale de intervenție. Salvatorii au reușit să localizeze arderea în cel mai scurt timp, astfel evitînd răspăndirea focului și afectarea construcției. Datorită intervenției prompte a pompierilor au fost salvate mai multe bunuri materiale, icoane și alte obiecte de cult. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit, iar flăcările au distrus 80% din acoperișul lăcașului sfînt”, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat ieri la ora 15:48 minute. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Foto: dse.md

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!