/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Toate plățile s-au făcut la timp. CNAS anunță câți bani a transferat în iulie pentru pensii, alocații și indemnizații

17 iulie 2019, ora 07:41

Calcularea şi finanţarea pensiilor, indemnizaţiilor, alocaţiilor, compensaţiilor și altor plăți s-au efectuat conform orarului stabilit în luna iulie, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale, deși anterior se vehicula că din cauza gaurei din buget ar putea să nu fie achitate la timp salariile și pensiile.

Potrivit CNAS-ului, până la 16 iulie, au fost transferate resursele financiare necesare pentru plata tuturor tipurilor de indemnizaţii adresate familiilor cu copii. Indemnizaţia unică la naşterea copilului s-a transferat în sumă de 19,1 mln lei pentru 3021 beneficiari. Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani s-a transferat în sumă de 80,2 mln lei pentru 45  827 beneficiari.

Indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 1,5/2 ani s-a transferat în sumă de 27,6 mln lei pentru 38 255 beneficiari. Pentru indemnizaţia de maternitate s-au transferat deja 58 mln lei pentru 2 439 beneficiari, iar pentru indemnizaţia paternală – 1,3 mln lei pentru 298 de beneficiari.

Până astăzi a fost efectuat transferul pentru toate prestaţiile sociale, inclusiv, a ajutorului social în sumă de 39,8 mln lei şi a ajutorului pentru şomaj în sumă de 1,5 mln lei. Pentru plata pensiilor, CNAS a transferat aproape 1,3 miliarde de lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram