/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ În satul Hagimus a fost amenajat un centru medical modern, cu un laborator propriu

missing
17 iulie 2019, ora 15:11

Din fonduri europene, în satul Hagimus a fost amenajat un centru medical modern, cu un laborator propriu. Aici vor putea să primească îngrijiri medicale locuitorii din câteva sate învecinate. Investițiile europene au depășit suma de 120 de mii de euro. Și autoritățile locale au contribuit cu peste 20 de mii de euro.

Vechiul sediu al centrului medical se afla într-o construcție avariată, iar pacienții erau examinați în frig și umezeală.

Căldură nu am avut mulți ani, copiii examinam rapid, ca să nu le fie frig. Acum va fi cald, va fi foarte bine. Mai înainte nu am avut condiții favorabile pentru lucru. Însă, după cum vedeți este un sediu nou, luminos”, Elelna Medvedeva, asistentă medicală.

Oficiul medicilor de familie este dotat cu echipament medical modern. Clădirea dispune de încălzire autonomă, apeduct și canalizare.

Mai bine, mai ușor. Mai ales că avem un oficiu contemporan, cu toate necesare. Avem și laborator, și cardiograf”, Anatol Iepure, primarul localității.

În acest centru medical, de la darea în exploatare, au fost înscrise până la 3500 de persoane, dintre care 600 sunt din localități din stânga Nistrului.

 „Am avut o încăpere mai veche, unde era tare greu. Era apă în subsol. Acum este nou, avem laborator, avem tot, totul e mai bine decât a fost.”

„Clar că este un pas înainte pentru satul nostru.”

Oficiul medicilor de familie din Hagimus este unul dintre cele peste 80 de obiecte de infrastructură renovate printr-un program al UE, implementat de PNUD. Uniunea Europeană a alocat peste 120 de mii de euro pentru acest proiect, iar autoritățile locale au oferit alte 23 de mii de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram