/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Raportul SIS despre expulzarea cetățenilor turci încă nu a fost citit de toți membrii comisiei

missing
18 iulie 2019, ora 00:53

Deși au primit raportul despre expulzarea cetățenilor turci de mai bine de o săptămână, deputații din comisia parlamentară nu s-au grăbit să-l studieze. Unii membri nu l-au citit încă, iar alții nici nu sunt la curent cu subiectul. De vină ar fi și faptul că există doar un singur exemplar și trebuie să stea la coadă până a ajunge la el.

Cu o lună în urmă, subiectul expulzării celor șapte cetățeni turci a fost pe larg discutat de deputați. În timpul unei ședințe, de pe 25 iunie, cei din comisia securitate i-au cerut noului șef SIS să prezinte un raport în acest sens.

Am primit solicitarea din partea Comisiei Securitate Națională și Ordine Publică și în termen de nouă zile vom depune un raport relativ exhaustiv în măsura posibilităților în adresa Parlamentului”, Alexandru Esaulenco, șef SIS.

Șeful SIS s-a ținut de cuvânt, a prezentat raportul, însă unii deputați din comisie nu s-au prea grăbit să-l citească.

Sincer încă nu l-am citit. – Cum așa, după atâta timp? – Îl voi citi, credeți-mă. – De ce durează atât de mult? Este un subiect foarte important. – Este important, de aceea trebuie să-l citim atent și să nu facem speculații. Eu îl voi citi, îl vor citi toți colegii, i-am rugat să o facă, după care să ne așezăm în cadrul comisiei să-l analizăm”, Igo Grosu, deputat ACUM, membru al Comisiei Securitate.

„Cam cât va dura? Va fi făcut public? –Săptămâna viitoare facem. – Public? – Vom face audieri, vă promit.”

Alții însă au invocat că raportul este într-un singur exemplar, așa că au avut acces limitat la el.

– Ați reușit să-l citiți? – Încă nu l-am citit până la capăt. – Cum e posibil după atâta timp? – Să prezint darea de seamă? De aceea că raportul este într-un singur exemplar, trebuie să stai la coadă”, Oazu Nantoi, deputat ACUM, membru al Comisiei Securitate.

Eu nu cunosc toată informația, că am ieșit câteodată la niște ședințe și de asta nu pot tot să spun. L-ați citit? – Stați”, Oleg Savva, deputat PSRM.

Care a dorit, a făcut cunoștință. Nu văd aici o problemă, toți sau nu toți”, Chiril Moțpan, președintele Comisiei de Securitate.

Chiril Moțpan a mai spus că raportul s-ar afla într-o cameră specială, așa că el nu este la curent cu numărul celor care l-au studiat. Pe cazul expulzării, CEDO a dictat despăgubiri de 125 de mii de euro pentru cinci din cei șapte turci dați afară din țară, de către SIS.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram