/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Guvernul a acceptat moratoriul pentru construcții în Chișinău

missing
19 iulie 2019, ora 09:47

Proiectul de lege privind instituirea unui moratoriu asupra autorizării și continuării executării unor lucrări de construcție în municipiul Chișinău a primit aviz pozitiv de la Guvern. Ministrul Economiei afirmă că în domeniul construcții este un haos total, care s-a neglijat și trebuie să se facă regulă.

„Ministerul Economiei și Infrastructurii susține cu ambele mâini inițiativa de a soluționa problemele din municipiul Chișinău, privind amplasările de noi obiecte în curțile blocurilor locative. Actele permisive ale autorităților municipale urmează să fie verificate pe subiectul de legalitate și luate măsurile necesare pentru a le anula pe cele care au fost emise cu încălcări și au atras ocupări abuzive de terenuri, care au generat conflicte cu locatarii blocurilor din vecinătate sau i-au lăsat fără infrastructura necesară”, a scris Brînzan pe Facebook.

Acesta critică și proiectele de arhitectură după care s-au construit blocuri noi în Chișinău. „Unele capodopere „arhitecturale” care tot apar în capitală, sunt demne de cartea recordurilor. Ar fi corect să fie înscrise în paginile recordurilor și schemele obscure de atribuire a terenurilor în municipiul Chișinău, dar și delimitarea curților de blocuri, pe care municipalitatea le-a trecut în proprietate publică, lăsând blocurile fără curți”, a scris Brânzan pe facebook.

Ministrul Economiei așteaptă ca autoritățile responsabile de domeniul construcțiilor să vină cu propuneri pentru modificări legislative, care să pună bariere intervențiilor urbanistice ilegale și păguboase în Chișinău. . Ministerul a propus deja câteva sugestii menite să elimine neclaritățile legislative.

„E clar că așa cum este astăzi nu mai poate continua. Sperăm că în cadrul dezbaterilor toate părțile vor veni cu argumente și completări relevante”, și-a încheiat mesajul Vadim Brînzan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram