/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Moldova și România ar putea să facă achiziții comune de medicamente. Sandu: Aceasta ar permite reducerea prețurilor

missing
20 iulie 2019, ora 12:48

Săptămâna viitoare reprezentanți ai autorităților Republicii Moldova vor merge la București, unde vor propune ca cele două state să facă achiziții comune de medicamente. Declarația a fost făcută de prim-ministra Maia Sandu. Potrivit ei, acest lucru ar permite reducerea prețurilor la achiziții.

„Atunci când achiziționezi mai puține medicamente pentru o piață mai mică, prețul automat este mai mare. Atunci când achiziționezi medicamente pentru o piață mai mare, atunci poți să negociezi prețuri mai mici. Încercăm să găsim mai multe posibilități, inclusiv prin eliminarea mafiei medicamentului”, a declarat șefa Cabinetului de miniștri la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Și ministra sănătății, Ala Nemerenco, a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că se lucrează în acest domeniu. „Avem două-trei săptămâni în care lucrăm foarte activ cu experți internaționali la trei momente esențiale: la prețuri, și anume: la coborârea prețurilor și căutarea posibilității de a coborî aceste prețuri; la înregistrarea medicamentelor și, de asemenea, cum am putea să procurăm prin alte metode de licitație, inclusiv internaționale, cu alte țări împreună care ar coborî aceste prețuri când cumpărăm…”, a explicat ministra.

La 1 iulie directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Vladislav Zara, a fost demis de Guvern. În locul acestuia a fost numită Zinaida Bezverhnii care activa la Organizația Mondială a Sănătății.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram