Începând cu ora 18.00, meteorologii anunță că în toată țara sunt așteptate averse cu descărcări electrice. Codul Galben de instabilitate atmosferică este valabil până la miezul nopții.

În această seară, pe arii extinse în republică se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 l/m2) cu vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.

Meteorologii avertizează că în această situație cantitățile de precipitații acumulate pot duce la inundarea gospodăriilor aflate în zonele joase, pe unele râulețe și cursuri mici de apă sunt posibile creșteri locale ale nivelului apei, izolat cu ieșirea ei în luncă, se poate produce blocarea rețelelor de canalizare, se poate produce eroziunea solului, înnămolirea și pătulirea culturilor cerealiere, prăşitoare şi legumicole și este posibilă apariția fenomenului de acvaplanare, care poate să ducă la pierderea controlului direcției de mers a autovehiculului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!