/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un nou Cod Galben de instabilitate atmosferică. Cât timp vor dura aversele

missing
20 iulie 2019, ora 18:04

Începând cu ora 18.00, meteorologii anunță că în toată țara sunt așteptate averse cu descărcări electrice. Codul Galben de instabilitate atmosferică este valabil până la miezul nopții.

În această seară, pe arii extinse în republică se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 l/m2) cu vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.

Meteorologii avertizează că în această situație cantitățile de precipitații acumulate pot duce la inundarea gospodăriilor aflate în zonele joase, pe unele râulețe și cursuri mici de apă sunt posibile creșteri locale ale nivelului apei, izolat cu ieșirea ei în luncă, se poate produce blocarea rețelelor de canalizare, se poate produce eroziunea solului, înnămolirea și pătulirea culturilor cerealiere, prăşitoare şi legumicole și este posibilă apariția fenomenului de acvaplanare, care poate să ducă la pierderea controlului direcției de mers a autovehiculului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram