Sportivii care au obținut locul I la Jocurile Europene de la Minsk vor primi câte 220 de mii de lei, cei care au urcat pe treapta a doua a podiumului – câte 160 de mii de lei, iar cei cu medalia de bronz – câte 120 de mii de lei. Decizia a fost adoptată de Ministerul Educației. 

În premieră, și sportivii care au obținut locurile patru și cinci vor fi premiați cu câte 50 mii de lei și, respectiv, 30 mii de lei. De asemenea, vor fi premiați antrenorii, medicii şi masorii sportivilor.

La Jocurile Europene de la Minsk, care s-au desfășurat în perioada 21-30 iunie 2019, au participat cca 4000 sportivi din 50 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de 50 de sportivi, care au concurat la zece probe sportive: înot, lupte, judo, box, sambo, badminton, kaiac-canoe, ciclism, tenis de masă, tir cu arcul, tir.

Sportivii noștri au reușit să obțină o medalie de argint – Sabina Artemciuc (sambo); patru medalii de bronz – Denis Tachii (sambo), Paulina Eșanu (sambo), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Anastasia Nichita (lupte feminine) și șapte locuri de V – Dan Olaru (tir cu arcul), Andrei Perpeliță (lupte), Igor Beșleaga (lupte), Denis Vieru (judo), Vasilii Belous (box), Natalia Budeanu (sambo) și Serghei Oșlobanu (sambo).

Următoarea ediție a Jocurilor Europene se va desfășura în 2023 în orașul Cracovia, Polonia.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!