Procurorii nu intenționează să verifice faptele despre care vorbește judecătorul Mihai Murguleț în nota informativă pe care a depus-o împotriva conducătorilor Judecătoriei Chișinău, prin care a anunțat despre mai multe ilegalități comise în instanță.

Pe 4 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii a trimis nota informativă la Procuratura Generală, cerând să fie inițiate investigații, dar aceasta a fost respinsă de procurori. Într-o scrisoare adresată președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, procurorul general interimar Igor Popa anunță că „nota nu corespunde cerințelor de formă și conținut a unei sesizări despre săvârșirea unei infracțiuni” și nu există temei pentru „verificarea alegațiilor” expuse de Murguleț.

Igor Popa susține că judecătorul Mihai Murguleț a fost invitat la Procuratură să facă un denunț în scris, dar a evitat să se prezinte.

 

Amintim că, pe 25 iunie, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să-i suspende din funcții pe președintele Judecătoriei Chișinău, adjuncții săi și președintele CSJ, după ce a examinat o sesizare depusă de magistratul Mihai Murguleț.

Ulterior, președintele Curții Supreme de Justiției, Ion Druță, s-a adresat în instanța de judecată, cerând să fie anulată hotărârea CSM-ului  prin care a fost suspendat. Solicitarea acestuia urma să fie analizată astăzi la Curtea de Apel Chișinău, dar ședința a fost amânată pentru data de 24 iulie.

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut amânarea examinării solicitării lui Druță până în luna august, pentru că reprezentantul instituției nu se poate prezenta la ședința fixată la Curtea de Apel Chișinău. Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a declarat pentru TV8 că urmează să decidă mâine cum să acționeze în cazul ședinței anunțate pentru 24 iulie.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!