/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Irina Vlah cere modificarea Legii Procuraturii

22 iulie 2019, ora 12:24

Bașcanul Irina Vlah intenționează să ceară Parlamentului să modifice mai multe prevederi din Legea Procuraturii care vizează numirea procurorilor în Găgăuzia. Aceasta a pregătit deja o inițiativă legislativă în acest sens și a trimis-o la examinare în Adunarea Populară de la Comrat. După ce se vor expune deputații din regiune, documentul va fi trimis Parlamentului de la Chișinău.

Potrivit notei informative prezentate de Irina Vlah, la adoptarea Legii Procuraturii în 2016, nu au fost luate în calcul prevederile statutului special al Găgăuziei, scrie gagauzinfo.md.

Modificările propuse la Legea Procuraturii țin de numirea procurorului Găgăuziei, a adjuncților săi și a procurorilor principali teritoriali. Irina Vlah cere ca aceștia să nu mai fie numiți doar la propunerea procurorului general al R. Moldova, ci să fie consultată Adunarea Populară de la Comrat, iar candidații înaintați la aceste funcții să fie acceptați și de deputații găgăuzi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram