/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Noi partide pe scena politică. APEL, își propune să participe la alegerile locale

missing
22 iulie 2019, ora 19:57

Lista cu partidele politice din Republica Moldova este mai lungă. De astăzi, pe scenă a apărut o nouă formațiune: APEL. Partidul își propune să participe la alegerile locale, iar acum caută finanțare.

Propunem o asistență juridică garantată de formațiunea noastră pentru cetățenii care vor avea nevoie. Finanțare o să căutăm”, Ghenadie Buzilă, președintele Grupului de Inițiativă.

Partidul își propune să acorde asistență juridică pentru oamenii din toată republica și să denunțe neregulile depistate în sistemul de drept. Liderul partidului este Ghenadie Buzilă, istoric de profesie, fost consilier local în raionul Drochia din partea PLDM.

Ieri, și fostul vicepreședinte al PL, Vasile Munteanu, anterior candidat din partea blocului ACUM, a lansat propriul partid unionist, numit USB. Potrivit lui, formațiunea va fi în opoziție cu actuala guvernare. Recent, și fostul șef al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, dar și ex-deputatul comunist Mark Tkachuk au anunțat că își crează partide. În Republica Moldova sunt 45 de formațiuni politice, însă doar cîteva dintre ele sunt active și participă la scrutine.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram