/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Sandu l-a felicitat pe Zelensky, prin telefon, pentru rezultatele obținute în alegerile parlamentare din Ucraina

missing
22 iulie 2019, ora 21:17

Prim-ministra Maia Sandu l-a felicitat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, cu rezultatele  obținute în alegerile parlamentare din Ucraina de către partidul care îl sprijină. Ce doi au vorbit la telefon. Astfel, Sandu a menționat că au convenit să efectueze o vizită cu miniștrii de resort după formarea Guvernului din Ucraina.

„În cadrul unei discuții telefonice, l-am felicitat pe domnul Președinte al Ucrainei, Volodimir Zelensky, cu victoria convingătoare obținută în alegerile parlamentare din Ucraina de către partidul care îl sprijină. Am subliniat că dumnealui a reușit să impulsioneze reînnoirea clasei politice a Ucrainei, o realizare importantă care răspunde așteptărilor cetățenilor.

Am exprimat încă o dată susținerea noastră necondiționată pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. Am agreat să efectuăm o vizită mai amplă cu miniștrii de resort după formarea Guvernului în Ucraina, să abordăm crearea posturilor vamale comune, inclusiv pe segmentul transnistrean al hotarului moldo-ucrainean pentru a opri schemele de contrabandă, și să lansăm o discuție aprofundată pe agenda bilaterală”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

După numărarea a 80% din voturi, Comisia Electorală din Ucraina, anunța că partidul prezidenţial „Slujitorul Poporului” acumulase 42,9% din sufragii. Ieri, ucrainenii au fost chemați la urne, după ce noul președinte Volodimir Zelensky a dizolvat Rada Supremă după învestirea în funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram