/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Statul a încasat 10 milioane de lei din impozitele plătite de cei care oferă legal apartamente în chirie

missing
22 iulie 2019, ora 18:04

În prima jumătate a anului curent, statul a încasat 10,6 milioane de lei din impozitele achitate de proprietarii de apartamente, care au înregistrat legal la autorități contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile.

De la începutul anului 2019, la Direcțiile de deservire fiscală din teritoriu au fost înregistrate 5 967 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. În total, la 30 mai, erau înregistrate 9 367 de astfel de contracte.

Serviciul Fiscal mai anunță că au fost identificate 2 806 persoane ce dau ilegal imobile în chirie, fiind aplicate amenzi în valoare de 59 mii lei și penalități de 20 mii lei. În rezultatul verificărilor au fost înregistrate și plăți benevole în sumă de 417 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației fiscale, să semneze contracte cu chiriașii și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute din darea în arendă a apartamentelor.

Cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile de la data încheierii acostora la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat (Direcția deservire fiscală), în raza căreia își au domiciliul de bază. Suma impozitului trebuie achitată cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans. Achitarea se poate efectua în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram