/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

CSM a anulat hotărârea Colegiului Disciplinar în privința lui Gheorghe Balan

23 iulie 2019, ora 10:45

Consiliul Superior al Magistraturii a casat astăzi hotărârea emisă anterior de Colegiul Disciplinar în privința magistratului Gheorghe Balan prin care acesta a fost eliberat din funcție.

Abaterea disciplinară a fost constatată de membrii CSM, dar lui Gheorghe Balan i-a fost aplicată o altă sancțiune sub formă de mustrare. Decizia de astăzi a CSM poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Colegiul Disciplinar l-a sancționat pe Gheorghe Balan după ce a verificat faptele invocate într-o sesizăre a Serviciului de Informații și Securitate, care a dat curs unei plângeri depuse de către primarul și un grup de consilieri din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, localitatea de baștină a soției judecătorului. Aceștia au invocat că magistratul ar fi participat la adunările organizației teritoriale a Platformei DA.

Gheorghe Balan a fost învinuit că s-a implicat în activități interzise pentru judecători.

/VIDEO/ La un pas de a fi demis. Gheorghe Balan, magistratul care a criticat sistemul, sancționat de Colegiul Disciplinar

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram