Toți membrii Partidului Democrat care au probleme cu justiția trebuie să răspundă, afirmă președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov, precizând că el nu are de gând să apere pe nimeni.

Diacov nu neagă că în R. Moldova ar fi scheme de contrabandă, despre care se tot vorbește în ultima perioadă și de organizarea cărora au fost învinuiți reprezentanți ai PD-ului: Constantin Țuțu, Constantin Botnari, Vladimir Andronache, dar „nu vreau să mă transform în procuror”, spune Dumitru Diacov, care așteaptă ca oamenii legii să aducă probe în acest sens.

Întrebat în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8 de ce nu sunt înlăturați din partid, măcar temporar, cei asupra cărora planează suspiciuni de implicare în acte ilegale, președintele PD a declarat că au fost astfel de discuții de nenumărate ori. „Am propus în ce fel ar trebui oamenii să-și găsească alte locuri de muncă”.

Diacov a refuzat să dea nume concrete, cui anume i s-a cerut să plece din partid.

Despre fostul deputat Constantin Țuțu, care este cercetat penal și în Federația Rusă împreună cu Vladimir Plahotniuc, pentru contrabandă cu droguri, Dumitru Diacov spune că nu cunoaște unde se află acesta. „Eu am încercat să-l sun de câteva ori  și să-l întreb unde este, dar nu a răspuns”, a precizat Diacov.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!