/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Un nou vaccin ar putea fi obligatoriu în R. Moldova

missing
23 iulie 2019, ora 20:37

Autoritățile din domeniul sănătății intenționează să completeze Programul naţional de imunizări și să introducă vaccinul împotriva cancerului de col uterin în lista celor obligatorii. Un proiect de decizie în acest sens a fost deja pregătit și urmează să fie înaintat Guvernului pentru aprobare.

Vaccinul împotriva „Papilomavirus uman” poate proteja femeile de cancerul de col uterin, cea mai diagnosticată formă de cancer din Republica Moldova.

Din 2016, acest vaccin se găsește în cabinetele medicale din R. Moldova și poate fi administrat la dorință, la solicitarea părinților. Acesta este gratuit și se recomandă pentru administrare fetițelor ajunse la vârsta de zece ani.

Potrivit unor calcule efectuate de autorități, în cazul în care se va decide vaccinarea obligatorie a fetițelor contra cancerului de col uterin, ar fi nevoie de aproximativ 40 de mii de doze de vaccin. Acesta poate fi achiziționat din Statele Unite ale Americii și ar fi nevoie de o investiție de 160 de mii de dolari, pentru că o doză costă 4 dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram