/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Eveniment caritabil inedit la Vinăria Purcari! Pictori din 12 țări și-au expus lucrările și au pictat în vin împreună cu vizitatorii

missing
24 iulie 2019, ora 12:41

Pictori din 12 țări ale lumii au participat pe 21 iulie la un eveniment caritabil inedit organizat de Vinăria Purcari – „ArtVin Purcari 2019”. Pictorii și-au prezentat operele de artă contemporană la o expoziție cu vânzare și au pictat în vin împreună cu oaspeții evenimentului.

Artiști din Moldova, România, Franța, Elveția, Finlanda, India, Benin, Rusia, Belarus și alte state, cu o vastă experiență și tehnici speciale de lucru, au participat la eveniment. Pentru prima dată în Moldova li s-a propus oaspeților să picteze alături de acești artiști emeriți în tehnica specială „VinSpumant”, astfel că fiecare dintre invitați s-a putut simți un adevărat creator de artă alături de pictori.

O surpriză a evenimentului a fost prezentarea în premieră a tabloului pictat de compozitorul Eugen Doga, care are o puternică platformă emoțională în spatele creației sale.

Evenimentul a continuat cu un frumos duet oeno-gastronomic prezentat de Daniel Frumusachi, somelierul care a înregistrat două recorduri mondiale la deschiderea sticlelor prin metoda „Sabrage”. Cu un recital de muzică a venit soprana Lilia Sholomey, artistă a poporului. Seara a finalizat cu un frumos show de focuri de artificii.

Evenimentul a fost susținut de ambasadele Chinei, Rusiei, Belarus și Azerbaidjan. Au contribuit și companiile: Trigor AVD, Agenția de turism „City Tour”, Asociația națională a ghizilor din Moldova și Clubul Rotary.

„Purcari Wineries Plc”, care deține brăndurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar, este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează în jur de 1 400 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri Premium din România, cu o cotă de 30% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de țări.

Fondată în 1827, „Purcari” este cea mai premiată vinărie din Europa Centrală și de Est, la Decanter Londra 2015-2018 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.5 – 4.7 pentru Negru de Purcari și 4.2 -4.5 pentru colecția 1827, bazat pe mai mult de 23.000 de recenzii. În 2019, Negru de Purcari a luat titlul de Cel Mai Bun Vin Roșu din Moldova, iar Vinăria Purcari a fost numită Cel Mai Bun Producător din Moldova la Mundus Vini 2019, Germania. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori București. Grupul e susținut de investitori de top ca Horizon Capital, Franklin Templeton, SEB, Fiera Capital și IFC.

Centrul cultural  „ARTELIT” a fost fondat în 2004 și are drept obiectiv promovarea artei, stabilirea legăturii între arta populară și cea contemporană, promovând diferite genuri de arte: pictură, sculptură, artă decorativă, muzică. Acesta susține schimbul de experiență dintre artiștii plastici din diferite țări.

Centrul este posesorul unei galerii de artă în Chişinău și colaborează cu instituții și centre de artă, organizând numeroase expoziţii de grup şi personale ale artiștilor plastici consacrați şi tineri promițători din republică, din țările vecine, cât și din alte arealuri geoculturale: Canada, Germania, Franța, Turcia, Benin  etc. Centrul are filiale în: România (Bacău), Ucraina (Lvov), Turcia (Ankara), Italia (Treviso), Canada

„ARTELIT” este coordonatorul și coorganizatorul multor proiecte artistico-culturale internaționale, promovând țara pe mapamond: Simpozion internațional “ArtTEXTIL”, Tabere de creaţie Tescani (România), în colaborare cu Cluburile Rotary: Bacău (România), Arnheim (Olanda), Benin (Africa), Chișinău (RM), Tabăra-Simpozion Heviz (Ungaria).

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram