/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ex-deputatul Iurie Boboceanu dezvăluie din ce motiv a fost învinuit de înaltă trădare de Patrie și spionaj

missing
24 iulie 2019, ora 22:28

Ex-deputatul democrat Iurie Bolboceanu spune că nu a făcut spionaj în favoarea Federației Ruse și că nu deține alte cetățenii decât cea a Republicii Moldova. Cât despre dosarul în care este învinuit de înaltă trădare de Patrie și spionaj în favoarea Federației Ruse, fostul parlamentar spune că lucrurile sunt legate de fosta conducere a Partidului Democrat (PDM). Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.   

„Eu nu am făcut spionaj în favoarea Federație Ruse și nici în favoarea unui al stat. Chiar nici nu cunosc care ar fi mecanismele acestui procedeu. Mai mult decât atât, eu tot timpul am fost patriot al Republicii Moldova. Eu nu am nici o altă cetățenie decât cea a R.Moldova. Poate că am avut aceleași posibilități care le-au avut și alții, care au câte 3-5 cetățenii”, a declarat ex-deputatul.

Întrebat de ce a fost învinuit de trădarea Patriei și spionaj în favoarea Federației Ruse, Iurie Bolboceanu a declarat că: „lucrurile sunt legate de activitatea mea în Parlament din 2010 – 2014. Contradicțiile dintre conducerea PDM și mine s-au început chiar din primele luni de activitate în legislativ. Eu vorbesc de Marian Lupu, Vladimir Plahotniuc în primul rând”, a spus fostul parlamentar.

În luna iunie, judecătorii au decis să trimită dosarul lui Iurie Bolboceanu, în care este învinuit de spionaj și trădare de Patrie, la rejudecare în primă instanță. Avocații acestuia au declarat atunci că vor cere magistraților încetarea procesului, pentru că au fost admise mai multe încălcări de procedură.

În luna martie 2018, fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a fost condamnat la 14 ani de pușcărie. El a fost recunoscut vinovat de înaltă trădare de patrie și spionaj în favoarea Federației Ruse. Sentința a fost emisă de Judecătoria Chișinău.

Îi vom contacta mâine pe reprezentanții PDM pentru a afla care este reacția acestora cu privire la declarațiile lui Iurie Bolboceanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram