/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Nicu Popescu după ședința de la București: „La gazoductul Iași-Ungheni se lucrează pe șapte tronsoane simultan”

24 iulie 2019, ora 08:19

La gazoductul Iași-Ungheni se lucrează concomitent pe șapte tronsoane, iar într-un termen foarte scurt pe șantiere urmează să fie aduse conductele de gaz. Despre asta anunță ministrul de Externe Nicu Popescu, după ce a participat ieri la ședința Grupului de lucru interministerial dintre Republica Moldova și România, care s-a desfășurat la București.

Printre subiectele abordate în cadrul discuțiilor a fost și reconstrucția podului peste Prut, de la Ungheni. „Planurile noastre sunt deja în acest moment la un nivel foarte avansat”, a scris Popescu pe facebook.

„Întâlnirea Grupului de lucru interministerial dintre Republica Moldova și România a fost una foarte productivă pentru că discuțiile pe care le-am avut de-a lungul întregii zile au confirmat deschiderea și încrederea reciprocă maximă. Lucrurile încep să se miște în direcția dorită, iar disponibilitatea prietenilor noștri din România de a-și aduce o contribuție financiară substanțială la realizarea proiectelor convenite ne oferă motive de optimism”, a adăugat Nicu Popescu.

Precizăm că cinci miniștri din Guvernul Sandu au participat la ședința de lucru de la București: Nicu Popescu, Andrei Năstase, Georgeta Mincu, Liliana Nicolaescu-Onofrei și Ala Nemerenco. Din grupul de lucru au mai făcut parte funcționari din cadrul ministerelor şi Cancelariei de Stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram