/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 797: Atac la Odesa și planul lui Macron! Alertă: Rusia planifică un val de atacuri hibride în Moldova

Ucraina își întărește hotarele. Complexe de control nuclear, instalate la granița cu R. Moldova și Rusia

missing
24 iulie 2019, ora 08:43

Autoritățile ucrainene au instalat în câteva puncte de control de la granița cu R. Moldova și Rusia complexe de control nuclear și radioactiv. Utilajul a fost pus la punctul de trecere „Starokazacie” de lângă Tudora, la hotarul cu țara noastră și în punctele „Pisarevka” și „Nicolaevka” de la granița cu Rusia.

Complexele „TSA” și „RAPISCAN” instalate la hotare vor spori semnificativ capacitățile tehnice ale detașamentelor de grăniceri și vor permite identificarea și contracararea efectivă a trecerilor frauduloase de materiale radioactive periculoase peste graniță, scrie Unian.ua

Începând cu anul 2005, astfel de complexe de control radioactiv au fost instalate  în 74 de puncte de trecere de la granița Ucrainei. Alte 20 de utilaje mobile pentru identificarea materialelor nucleare au fost instalate în mașinile folosite de grănicerii ucraineni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram