/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 815: As ucis, scut estic și atacuri reciproce! Zelenski se așteaptă la o ofensivă mai amplă a Rusiei

Demisii și numiri la Guvern

missing
26 iulie 2019, ora 15:25

Cabinetul de miniștri a votat astăzi mai multe proiecte de decizii care vizează numirea sau demisia unor secretari de stat din cadrul ministerelor.

La Ministerul Afacerilor Interne au fost numiți trei secretari de stat: Gheorghe Balan, fost viceprim-ministru responsabil de reintegrarea R. Moldova, Ianuș Erhan, fost șef-adjunct al Poliției de Frontieră și Dorin Purice, fost șef al Poliției de Frontieră, care a deținut până acum tot funcția de secretar de stat al MAI.

La Ministerul Economiei și Infrastructurii au fost numite în funcția de secretar de stat Ionela Costachi și Svetlana Dogotaru.

„Svetlana Dogotaru are o experiență vastă în implementarea politicilor în urbanism, construcții și locuințe și în dezvoltarea infrastructurii drumurilor. Este o voce de încredere în acest domeniu fiind implicată activ atât în sfera publică, privată, cât și în societatea civilă”, a prezentat-o ministrul Economiei, Vadim Brînzan.

„Ionela Costachi va asigura diplomația economică a țării prin promovarea politicilor economice externe, pentru bunăstarea economică a cetățenilor noștri. Are studii în administrație publică europeană și are experiență profesională atât la nivel național, cât și internațional în consultanță, management și elaborare de politici publice”, a continuat prezentările Vadim Brînzan.

Totodată, Guvernul a acceptat astăzi demisia lui Radu Burduja din funcția de secretar de stat al Ministerului Apărării, iar Viorica Dumbrăveanu și-a dat demisia din funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății și Protecției Sociale.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram