/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ministerul rus de Interne cere arestarea lui Vladimir Plahotniuc

missing
29 iulie 2019, ora 16:28

Departamentul de anchetă al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia a cerut instanței de judecată din regiunea Tversk, Moscova să emită mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc, cercetat penal pentru organizarea „laundromatului” rusesc. Ședința de judecată era programată pentru astăzi, la ora 15:30, dar a fost amânată pentru mâine, scrie Tass.ru. 

Plahotniuc este învinuit pe două capete de acuzare: pentru organizarea unui grup criminal  și efectuarea unor operațiuni valutare ilegale, prin transmiterea resurselor financiare spre zone offshore.

Pe 22 februarie, Ministerul rus de Interne l-a învinuit pe Plahotniuc și Veaceslav Platon de organizarea spălătoriei rusești prin intermediul băncilor din Moldova, fiind spălate 37 miliarde de ruble.

Amintim că, în luna iunie, Ministerul de Interne din Rusia a anunțat că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și fostul deputat democrat Constantin Țuțu sunt cercetați penal pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram