/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/VIDEO/ Platon zice că știa de faptul că Plahotniuc pregătește o operațiune, dar era convins că nu va fi extrădat

missing
29 iulie 2019, ora 22:53

Omul de afaceri Veaceslav Platon, care stă în detenție pentru escrocherie și spălare de bani, declară că, avea informații precum Vlad Plahotniuc ar pregăti o operațiune împotriva sa, dar era convins că nu va fi extrădat.

„Eram convins la 100% că nu voi fi extrădat și că ei nu se vor mobiliza atât de repede. M-au anunțat în căutare și, în aceeași zi, m-au arestat. În mod normal se face o solicitare la INTERPOL, apoi durează vreo lună până se prelucrează solicitarea. Chiar dacă se urgentează procedura, oricum înțeleg că ei au pregătit tot procesul vreo două luni. 

Înțelegeam că Plahotniuc pregătește o operațiune, dar credeam că la acel moment în Ucraina funcționau legile, cu atât mai mult că eu sunt cetățean al Ucrainei din anul 1993, se făceau 23 de ani atunci. Prima mea cetățenie este ucraineană, nu moldovenească”, a declarat Platon în interviul acordat pentru emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

Veaceslav Platon a fost extrădat din Ucraina în vara anului 2016.

Vezi și:

/VIDEO/ Condamnat la 25 de ani de închisoare, dar convins că va fi eliberat. Pe ce scenariu mizează Platon

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram