/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Dodon: „De ce să faci concursuri doar pentru a încerca să arăți bine în fața donatorilor externi?”

missing
01 august 2019, ora 10:18

Președintele țării Igor Dodon este de părere că multe dintre concursurile de angajare pe care le-au făcut autoritățile în ultima perioadă sunt doar de ochii lumii. Dodon crede că acestea se organizează doar pentru ca noua guvernare să arate frumos în fața partenerilor externi. Șeful statului s-a referit în special la concursul de selectare a celor doi judecători constituționali, organizat de Legislativ. 

„După lege, Parlamentul nu este obligat să organizeze concursuri, ca să fie clar. Cei din majoritatea parlamentară puteau pur și simplu să se înțeleagă între ei și să ia o decizie politică (…). Eu nu sunt împotriva faptului ca totul să fie public și transparent, dar să faci concursuri doar pentru a încerca să arăți frumos în fața donatorilor externi? Eu cred că acest lucru e de prisos. Trebuie ca deciziile să fie luate repede pentru că poporul așteaptă asta. Poporul nu așteaptă coffee-break-uri și concursuri, dar decizii concrete și mișcarea lucrurilor”, a declarat Igor Dodon la emisiunea Glavnyi Vopros de la postul NTV Moldova.

Parlamentul a organizat concurs de selectare a două candidaturi la funcția de judecători constituționali. Câștigători ai concursului au fost desemnați candidații Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu. Totuși, o decizie finală privind numirea acestor candidați în funcțiile de judecători constituționali nu a fost luată deocamdată de membrii Legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram