/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Platon face noi dezvăluiri! Întreprinderile de stat ar fi fost implicate în furtul miliardului

missing
01 august 2019, ora 23:41

Furtul de proporții din sistemul bancar al R. Moldova s-a produs în trei etape. Inițial au fost scoși toți banii din cele trei bănci falimentare: Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, iar în cea de a doua etapă au fost incluse în schemă și întreprinderile de stat. Procesul a fost ghidat de Serghei Iaralov, afirmă omul de afaceri Veaceslav Platon în ultima parte a interviului acordat în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„În septembrie-octombrie 2014 a fost a doua etapă. Plahotniuc a dat ordin întreprinderilor de stat să ia credite în alte bănci și să arunce banii la BEM, adică să-i pună în conturile lor de la BEM. „Moldtelecom”, „Moldova Gaz”, toate companiile aveau depozite acolo. Știu că Iaralov a cerut credite pe aceste întreprinderi. Iaralov se ocupa de asta, cerea credite în toate băncile pentru aceste întreprinderi de stat”, povestește Platon.

Potrivit scenariului descris de acesta, cu cât mai mulți bani aduceau întreprinderile de stat la BEM, cu atât mai mult s-a putut fura. Totul se făcea într-o zi. Până seara, banii nu erau. Se trimiteau în offshoruri.

„Formal banii nu erau în BEM, dar erau pe hârtie. Erau extrase bancare”, a precizat Iaralov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram