/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Oficial! Cauzele accidentului din România în care au murit doi moldoveni. Starea răniților și detalii despre victime

02 august 2019, ora 12:15

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a făcut publice cauzele accidentului produs ieri în localitatea Uileacu de Cris în care a fost implicat un microbuz cu pasageri din R. Moldova. Potrivit polițiștilor, accidentul a fost provocat de şoferul microbuzului, care a făcut o depăşire neregulamentară într-o curbă deosebit de periculoasă şi a intrat în coliziune frontală cu un TIR care venea din sens opus. Microbuzul a ricoşat într-un autoturism care staționa în afara părţii carosabile.

Șoferul, în vârstă de 42 de ani, este originar din localitatea Cernoleuca, raionul Donduşeni, iar cel de-al doilea bărbat care a decedat are 33 de ani și este din satul Dângeni, raionul Ocnița, localitate învecinată cu Cernoleuca.

Primărița satului Cernoleuca, Ala Mazureac, a declarat pentru TV8.md că astăzi urmează să fie aduse acasă corpurile ambelor victime ale accidentului din România. O rudă a bărbatului care conducea microbuzul accidentat a venit din Cehia cu propria mașină, pentru a lua cadavrul. S-a făcut legătura cu familia bărbatului din Dângeni și s-a decis să fie adus și cel de-al doilea cadavru, pentru a evita cheltuieli duble pentru repatriere.

„Noi am trimis prin Viber autorităților din România toate actele necesare pentru repatriere, pentru vamă, certificatele de naștere ale victimelor. Rudele și-au dat acordul pentru a efectua autopsia”, a precizat Ala Mazureac.

Potrivit acesteia, Consiliul local urmează să se întrunească într-o ședință extraordinară pentru a decide alocarea unui suport financiar din bugetul local pentru familiile victimelor accidentului.

Alte două persoane care au fost rănite în același accident sunt tot din Cernoleuca. Un bărbat are doar două coaste fracturate, iar altul se află în stare critică.

„Chiar în această dimineață am fost contactați din România. Ne-au spus că bărbatul a suferit două operații la cap și are ambele picioare fracturate. Starea e foarte gravă”, susține primărița, adăugând că rudele bărbaților au plecat aseară în România.

Referitor la familiile victimelor, Ala Mazureac ne-a spus că șoferul microbuzului care a decedat are doi copii mici: unul de patru și altul de un an. Și bărbatul grav rănit este așteptat acasă de părinți, soție și un bebeluș.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram