/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Directorul „Metalferos” și-a dat demisia. Cu ce avere pleacă din funcție

missing
05 august 2019, ora 16:56

Directorul întreprinderii de stat „Metalferos”, Alexei Țimbrovski, și-a dat demisia.Despre asta a anunțat șefa Guvernului Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Țimbrovski a fost numit șef la „Metalferos” în aprilie 2014. Acesta a beneficiat de salarii grase cât timp a condus întreprinderea. Potrivit declarației de avere depuse la Autoritatea Națională de Integritate, în 2018, Țimbrovski a fost remunerat cu 1 039 626 lei, adică aproximativ câte 86 de mii de lei pe lună.

Acesta deține imobile de milioane. Familia Țimbrovski are un apartament de 143 metri pătrați, cumpărat în 2016 cu 2,3 milioane de lei. Un alt apartament de 80 de metri pătrați a fost achiziționat în 2007 cu peste jumătate de milion de lei, iar un al treilea imobil de 70 de metri pătrați este inclus în declarația de avere cu un cost simbolic de numai 95 de mii de lei.

Familia Țimbrovski are în proprietate peste 800 de terenuri agricole, majoritatea cumpărate în 2017 și 2012 și două mașini: un „Mercedes ML 350” cumpărat cu 200 mii lei și o „Tayota Land Cruiser” cumpărată cu 110 mii lei.

Familia Țimbrovski și-a făcut și economii. Aceasta păstrează în bănci 5 mii de dolari și 12 mii de euro.

Tot la „Cutia Neagră”, Maia Sandu a anunțat că Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) pregătește un proiect de lege, care prevede lichidarea monopolului instituit de „Metalferos”. 

Timbovski.pdf

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram