/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

A fost lansat un site unde poți vedea câți bani are statul și cum sunt cheltuiți aceștia

missing
06 august 2019, ora 14:51

Persoanele care vor să vadă cum este cheltuit banul public o vor pute face acum cu un click pe site-ul buget.mf.gov.md. Pagina web a fost creată de Ministerul Finanțelor și va conține date despre veniturile, cheltuielile statului și soldul bugetului național și a bugetelor locale. 

Site-ul oferă informații pentru diverse categorii de utilizatori: utilizatori simpli (persoane fără cunoștințe specializate în finanțele publice), utilizatori intermediari (jurnaliști de profil economic/financiar, societatea civilă, instituții de stat) și în format detaliat (granular) pentru utilizatorii avansați (cercetători în economie și analiști, organizații specializate tip ‘think-tank’).

Implementarea portalului web de transparență bugetară a costat 29.046 de dolari SUA, bani oferiți de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Potrivit Ministerului Finanțelor, prețul include și mentenanța timp de un an, precum și introducerea noilor funcționalități.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram