/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Discuții aprinse la un club de presă, unde s-a vorbit despre impozitarea jocurilor de noroc

missing
09 august 2019, ora 20:19

Discuții aprinse la dezbaterea publică privind impozitarea câştigurilor la loterie. În cadrul clubului de  presă economică, de astăzi, s-a discutat iniţiativa legislativă prin care punctele de vânzare a biletelor la loterie să fie impozitate. De cealaltă parte, agenţii economici din domeniu, spun că noile modificări i-ar putea afecta negativ financiar. Autorii proiectului speră însă ca, din 1 septembrie, să intre în vigoare noile modificări.

DUMITRU ALAIBA, DEPUTAT

„Câștigurile de la jocuri de noroc și pariuri sunt scutite de plățile impozitelor pe venit, nu este corect față de noi toți. Serviciul Fiscal nu monitorizează acest domeniu, acest sector. Noi nu știm cât anume se pierde”.

Dacă inițiativa legislativă propusă de deputaţii PAS, Dumitru Alaiba şi Radu Marian, va fi aprobată în Parlament, compania „Loteria Moldovei” va fi obligată să plătească impozite statului. 25 la sută din acest impozit va fi acoperit de compania parteneră a „Loteriei Moldovei”, fapt ce i-a nemulțumit pe agenții economici. Asta pentru că documentul mai prevede și stabilirea unei taxe locale pentru locurile unde se vând biletele la loterie.

PLAMEN MILANOV, PARTENERUL „LOTERIA MOLDOVEI”

Eu nu pot să-mi închipui cum o să putem noi să păstrăm toate punctele de vânzare a biletelor, cu condiția guvernului de a ne oferi posibilitatea Primăriilor să includă taxe adăugătoare pentru puncte unde se vând bilete de loterie”.

Unul dintre autorii proiectului susține că nu există o echitate fiscală și din acest motiv se dorește includerea acestor taxe locale.

DUMITRU ALAIBA, DEPUTAT

Dacă un butic, o farmacie, frizerie plăteșe taxe locale, atunci și industria dvs trebuie să le plătească”.

Drept replică, Plamen Milanov a precizat că este îngrijorat de faptul că autoritățile locale ar putea impune taxe prea mari. Asta pentru că legea nu îi va limita.

PLAMEN MILANOV, PARTENERUL „LOTERIA MOLDOVEI”

Primării există diferite, primari diferiți. Astăzi, un primar decide că veniturile vor fi mari și pot să impună pentru fiecare punct câte 10 mii de lei. Voi asta nu limitați”.

SINCRON: VADIM HÂNCU, DIRECTORUL „LOTERIA MOLDOVEI”

În momentul când vedem că ceva se dezvoltă, că ceva merge, ceva poate să aducă venituri trebuie să ajungem la practica precedentă – să oprim”

„Da, pentru că totdeauna apar noi modele de business”, a spus Dumitru Alaiba.

Totodată, potrivit noilor modificări, cetăţenii care câştigă la Loteria Naţională sau la pariuri sportive vor plăti impozite din câştigul obţinut. Este vorba de câştigurile mai mari de 240 de lei, care vor fi impozitate cu 12 la sută. Pentru a intra în vigoare, modificările urmează să fie votate în Parlament.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram