/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Fostul premier Iurie Leancă a vrut să treacă peste hotare 50 de mii de euro la miez de noapte. Explicația politicianului

missing
11 august 2019, ora 10:51

Acum câteva zile, fostul premier Iurie Leancă a vrut să scoată din țară 50 de mii de euro, după miezul nopții. Întrucât nu ar fi avut toate actele necesare pentru a scoate acestă sumă de bani din țară, acestuia nu i s-a permis trecerea frontierei de stat, scrie cotidianul.md. Liderul PPEM a recunoscut că a încercat să treacă banii peste hotare.

Conform surselor cotidianul.md, la 1 august curent, în jurul orei 1:10 minute, Leancă a încercat să treacă frontiera de stat prin punctul vamal Sculeni, pe pista diplomatică, cu un automobil la volanul căruia se afla chiar el. Leancă a declarat că deține 50.000 de euro pe care vrea să îi scoată din țară și a prezentat ordinul de eliberare a numerarului pe numele său, din 31 iulie curent.

Iurie Leancă a recunoscut pentru protv.md că a încercat să scoată suma de bani din țară, dar nu a precizat dacă s-a folosit de pașaportul diplomatic, așa cum s-a scris anterior.

Liderul PPEM susține că oamenii legii i-au mai cerut un act pe care acesta nu îl avea, așa că a decis să se întoarcă din drum. Legislația stipulează ca persoanele fizice nu au dreptul să scoată din țară, în numerar, sume mai mari de 10 mii de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram