Ex-președintelui Kârgâstanului Almazbek Atamaev, reținut pe 8 august, îi sunt înaintate învinuiri pe mai multe capete de acuzare, inclusiv omor și tentativă de lovitură de stat, scrie Tass.ru

Potrivit sursei citate, Atamaev este acuzat de aplicarea violenței asupra reprezentanților organelor de drept, organizarea dezordinilor în masă, omor, tentativă de omor, omorul unui angajat al organelor de drept și luarea de ostatici.

În același timp, șeful Serviciului de Securitate din Kârgâstan, Orozbek Opumbaev, a declarat că fostul șef de stat pregătea o lovitură de stat. Acesta declară că Atamaev a folosit copii și femei în tentativa sa de a se baricada de poliția care a venit să-l rețină, pentru a folosi informația privind oamenii civili care au fost reținuți, ca factor de a răsturna puterea, notează sursa citată.

De asemenea, ex-președintele Atamaev este acuzat și de acte de corupție, fapt pentru ce și a fost pornită operațiunea de reținere a acestuia acum aproximativ o săptămână.

Amintim că, fostul președinte a opus rezistență și operațiunea de reținere s-a soldat cu zeci de răniți și un ofițer decedat.