/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Inovație! O companie va produce smartphone-uri care se încarcă de la soare

missing
13 august 2019, ora 08:17

Inginerii de la „Xiaomi” au brevetat un smartphone care se poate încărca de la soare. Inovaţia a fost descurajată până acum de randamentul slab al panourilor fotovoltaice, comparat cu necesarul de energie al unui smartphone modern.

Totuși, producătorul „Xiaomi” intenționează să lanseze pe piață un startphone prietenos cu mediul înconjurător. Potrivit aplicaţiei pentru brevet, telefonul va avea o grosime similară unui model convenţional şi va fi acoperit cu sticlă la partea din spate, scrie descopera.ro.

Cât despre celulele fotovoltaice, acestea ar urma să fie integrate cu capacul de protecţie, având şi un rol la partea de estetică. Celulele fotovoltaice au nevoie de suprafaţă cât mai generoasă pentru captarea luminii solare.

Inginerii „Xiaomi” sunt de părere că pot folosi încărcarea solară măcar pentru a suplimenta autonomia bateriei unui smartphone.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram