TOP // Colegiile din R. Moldova, cu rezultate proaste la BAC. Mai mult de jumătate dintre elevi au picat examenele

13 august 2019, ora 07:01

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a publicat rezultatele examenelor de Bacalaureat înregistrate în anul curent în colegii și centrele de excelență. În 21 de instituții din cele 43 incluse în raportul agenției, mai mult de jumătate dintre elevii care s-au înscris la examenele de BAC nu le-au susținut.

Cea mai bună situație se atestă la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca unde 88 de elevi din cei 90 au susținut BAC-ul, înregistrând o medie la examene de 6,26. Pe locul doi se află colegiul „Vasile lupu” din Orhei unde au picat examenele doar 4 elevi din cei 78 care s-au înscris la BAC, media la examene fiind de 6,40. Top trei este încheiat de colegiul „Alexei Mateevici” din Chișinău unde au trecut BAC-ul 100 de elevi din cei 106, nota medie fiind de 6,17.

La coada clasamentului se află Centrul de excelență în industria ușoară din Chișinău, unde doar doi elevi din cei 18 care s-au înscris la sesiunea de BAC au trecut examenele. Astfel, rata de promovare a fost de numai 11,11%.

La Colegiul Tehnic al Universității Tehnice din Moldova au trecut BAC-ul doar 4 elevi din cei 26, rata de promovare fiind de 15,38%, iar Centrul de excelență de educație artistică „Ștefan Neaga” au trecut examenele doar 12 elevi din cei 55 care s-au înscris la sesiunea de BAC din anul curent.

Situația este un pic mai bună la universități. În trei instituții de învățământ superior rata de promovare a examenelor de BAC a fost de peste 80 la sută. Este vorba de Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” și Academia de Studii Economice.

La celălalt capăt se află Universitatea Slavonă, unde un singur candidat din cei patru înregistrați la BAC a susținut examenele, Universitatea de Educație Fizică și Sport unde șapte candidați au picat testele, iar doi au trecut BAC-ul și Universitatea Agrară unde toți cei trei studenți care au vrut să susțină BAC-ul au picat examenele.

Vedeți mai jos care este topul liceelor din R. Moldova cu cele mai bune rezultate la BAC în anul curent și care este topul rușinii, care include liceele cu cele mai proste rate de promovare a examenelor.

TOP// Liceele cu cele mai bune rezultate la Bacalaureat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram