Negocierile dintre Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor (PSRM) privind semnarea unui acord politic permanent de creare a unei majorități parlamentare sunt pe ultima sută de metri, o spune șeful statului Igor Dodon, care zice că aceste negocieri au loc la Președinție. Dodon mai declară că, în cazul în care zilele următoare se va ajunge la un consens privind reforma Justiției, acest acord ar putea fi semnat săptămâna viitoare. 

Mai mult, Igor Dodon spune că acest acord, cel mai probabil, va fi contrasemnat și de el, de președintele țării.

Șeful statului a vorbit azi, într-o conferință de presă, despre conținutul acestui acord. Potrivit lui, acesta conține câteva compartimente care se referă la politica internă și externă; reforma Justiției și a Procuraturii; alegerile locale și acel „pact de neagresiune” dintre ACUM și PSRM.

Reprezentanții PSRM au transmis în ultima perioadă câteva mesaje publice prin care insistă asupra semnării de urgență a acestui acord. Ieri, la ședința Comitetului Executiv Politic al Partidului Socialiștilor s-a decis în privința semnării acestui acord. Totodată, nu toți deputații din Blocul ACUM susțin această idee.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!