/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ping-pongul declarațiilor între Slusari și Leancă. Răspunsul deputatului după ce a fost numit ironic „expert în legume”

missing
14 august 2019, ora 14:00

După ce fostul premier Iurie Leancă l-a numit ironic pe deputatul Alexandru Slusari „expert în legume”, parlamentarul vine cu o nouă declarație la adresa liderului Partidului Popular European (PPEM). În replică, Slusari zice că se pricepe la legume, dar nu a fost legumă în nicio funcție pe care a deținut-o. 

„Pe lângă cele două facultăți de istorie și drept sunt foarte mândru că mai pricep și în legume, și în fructe, și în culturile cerealiere și tehnice, exportul cărora a fost monopolizat în perioada Guvernului Leancă. Dar, spre deosebire de unii așa-ziși demnitari de stat, eu niciodată n-am fost “legumă” în nicio funcție pe care am deținut-o. Sunt obișnuit să spun lucrurilor pe nume”, a comentat Slusari.

„Analiza Comisiei a demonstrat foarte clar că un simplu prim-ministru a cedat gratis 23% din acțiunile unei bănci de importanță sistemică și a permis unui grup de acționari suspecți să ia sub control această bancă. De ce a făcut acest lucru ? Că așa i-a sfătuit prietenul lui de atunci Vlad Filat și așa a înțeles el raportul Comisiei Reidman, care nici nu a fost aprobat de către Parlament și care juridic nu conținea asemenea recomandare. Totodată, posesor de mai multe limbi, Iurie Leancă, nu a găsit timp să vorbească în română sau engleză cu colegul lui, ministrul Finanțelor, cu reprezentanții FMI și ai Băncii Mondiale, cu conducerea CNA și SIS, care toți împreună nu erau de acord cu ideea emisiunii suplimentare”, mai spus deputatul.

„Ping-pongul” declarațiilor dintre cei doi a pornit de la faptul că Alexandru Slusari a cerut ieri Procuraturii Generale să pornească urmărirea penală pe numele câtorva foști demnitari, care, potrivit concluziilor Comisiei de anchetă privind devalizarea sistemului bancar, s-ar face responsabili de „furtul miliardului”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram